Navigation Menu
War Child

War Child

By on sep 6, 2020 in Mensen- en kinderrechtenorganisaties |

Helaas leven we nog steeds in een wereld waarin oorlogen woeden. Denk bijvoorbeeld aan Irak, Jemen, Syrië en Afghanistan. Oorlogen zijn verantwoordelijk voor onnodig veel dodelijke slachtoffers. Bovendien zijn de overlevenden van het oorlogsgeweld enorm getraumatiseerd. Onder die overlevenden bevinden zich vele hulpeloze kinderen, die dringend steun nodig hebben. War Child is een organisatie die deze oorlogsslachtoffers helpt om hun oorlogstrauma’s te verwerken middels het geven van psychosociale ondersteuning.

Therapieën

Kinderen die een oorlogstrauma hebben opgelopen moeten hun oorlogservaringen op een gezonde manier verwerken. De psychosociale steun die War Child aan deze kinderen biedt, bestaat uit zowel creatieve als sportieve therapieën. De genoemde therapieën bevorderen het welzijn van deze kinderen. Het oorlogsslachtofferschap heeft gevoelens van angst, onzekerheid en machteloosheid bij de kinderen veroorzaakt. Deze passieve gevoelens moeten omgepoold worden. Daarom roepen de therapieën op tot activiteit bij de kinderen opdat ze opnieuw weerbaar en sterk worden.

Recht op veiligheid

Alle kinderen hebben behoefte aan een bepaalde mate van veiligheid en hebben ook recht op die veiligheid. Omdat oorlogskinderen uit een onveilig gebied zijn geëvacueerd, biedt War Child deze kinderen tevens bescherming aan in de vorm van gemoedsrust, veiligheid en structuur, welke bijdragen aan een gezonde psychologische en sociale ontwikkeling bij oorlogskinderen.

Explorable